Workshops

1. Workshop Kennismaken met Vedic Art.

In deze workshop die vier uren duurt kun je kennismaken met Vedic Art Schilderen. Dit doen we aan de hand van de eerste 4 Basisprincipes en opdrachten. Wanneer je het leuk vindt kun je verder door de Basiscursus Vedic Art te volgen, waarin de principes 5 tot en met 17 met opdrachten worden aangeboden. Ontdek de verbinding tussen je eigen leven en wat op je doek/papier verschijnt.
Vedic art is schilderen vanuit 17 principes.
Vedic art is blij en aangeraakt worden, de weg vinden naar je oorsprong.
Vedic art is ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman.(1938 – 2010) Hij creëerde een methode, waarin hij zijn kennis als kunstenaar combineerde met de oude wijsheid van de Veda’s. De essentie van de Veda’s is dat alle kennis al in onszelf aanwezig is. Hij ontwikkelde de 17 principes die je steun geven en al schilderend bij de hand nemen, die de eigen wijsheid in jezelf wakker maken. Vedic Art is er voor iedereen. Je hoeft geen ervaring te hebben met schilderen.

2. Workshop Vedic Art voor kinderen  Eindelijk mag je op jouw eigen manier werken en bepaal jij hoe je op je eigen wijze omgaat met dat wat aangeboden wordt. Je gaat ontdekken of je Vedic Art schilderen leuk vindt om te doen. De eerste 4 principes en de daarbij horende opdrachten worden behandeld.

3. Inspiratieworkshop  Voel je het verlangen om jezelf te uiten, te gaan schilderen ook al denk je misschien dit niet te kunnen? Vind je het leuk om iets nieuws uit te proberen zonder prestatiedruk, omdat het gewoon leuk is om te doen. Om hierin heerlijk te ontspannen. Wie weet een keer te fotograferen met je mobiel en te gaan kijken naar details. Kleuren en materialen gebruiken met de steun van een opdracht. We starten met een oefening op papier. Dan komt de opdracht die ik uitleg en waarmee je op je eigen wijze aan de slag kunt gaan. Tot slot bekijken we elkaars werk zonder beter of minder, uniek en eigen, het mag er zijn!

4. Workshop Natuurschilderen Hoe kun je de natuur schilderen in alle blijheid, losheid en zonder prestatiedruk? Hoe kun je het avontuur aangaan van het beleven van de natuur en te ontdekken dat er veel meer is dan nu voor jou zichtbaar is?

Laat je inspireren en ook weer steunen door de opdrachten die ik je geef vanuit materiaal, kleur en vorm. Je wordt hier erg blij van! We gaan zelfs een keer fotograferen met je mobiel of fototoestel, inspiratie opdoen en leren kijken naar details. Ook bekijken we werk van kunstenaars die kunnen zorgen voor nieuwe ideeën.

We starten met een beginoefening. Daarna volgt de opdracht. Aan het einde van de les bekijken we kort elkaars werk en zien op hoeveel manieren de opdracht uitgewerkt kan worden. Er is geen beter of minder, maar alleen jouw eigen unieke manier van schilderen!

Alle workshops duren 4 uur en kosten 50 euro inclusief verf exclusief doek. Alleen de Vedic Art Workshop voor Kinderen duurt 2 en een half uur en kost 35 euro.