Workshops

1. Workshop Kennismaken met Vedic Art.

In deze workshop kun je van 13.00 tot 17.00 ervaren wat Vedic Art Schilderen is. Dit doen we aan de hand van de eerste 4 Basisprincipes en opdrachten. Bevalt het dan kun je, als je wilt, de Basiscursus Vedic Art volgen, waarin de principes 5 tot en met 17 met opdrachten worden aangeboden. Ontdek de verbinding tussen je eigen leven en wat op je doek/papier verschijnt.
Vedic art is schilderen vanuit 17 principes.
Vedic art is blij en aangeraakt worden, de weg vinden naar je oorsprong.
Vedic art is ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman.(1938 – 2010) Hij creëerde een methode, waarin hij zijn kennis als kunstenaar combineerde met de oude wijsheid van de Veda’s. De essentie van de Veda’s is dat alle kennis al in onszelf aanwezig is.
Hij ontwikkelde 17 principes die je steun geven en al schilderend bij de hand nemen, die de eigen wijsheid in jezelf wakker maken. Vedic Art is er voor iedereen. Je hoeft geen ervaring te hebben met schilderen.
Er wordt rekening gehouden met de corona richtlijnen. Inlichtingen en opgave via het contactformulier van of via de email mgeerds@live.nl Kosten workshop: 40 euro inclusief verf exclusief doek.

2. Workshop Vedic Art voor kinderen  Eindelijk mag je op jouw eigen manier werken en bepaal jij hoe je op je eigen wijze omgaat met dat wat aangeboden wordt. Je gaat ontdekken of je Vedic Art schilderen leuk vindt om te doen. De eerste 4 principes en de daarbij horende opdrachten worden behandeld

3. Workshop Natuurimpressies geïnspireerd door schilder Monet  Wil je iets meer weten over de schilder Monet en het Impressionisme? Zou je ook wel eens op deze manier willen schilderen? Hoe heeft Monet die prachtige natuursferen zo mooi weten te schilderen en hoe zou je dit zelf ook kunnen doen. Ik neem je mee in een reis door het impressionisme en met hulp van opdrachten over kleur, textuur en licht groei je toe naar jouw schilderij.

4. Workshop schilder je Innerlijk Licht. In deze workshop schilder je je eigen innerlijke Licht. Met hulp van een lijnoefening die je helpt de reis naar binnen te maken, maak je met de volgende opdracht je eigen Licht zichtbaar. Je werk is uniek en kostbaar.

5. Workshop schilder je innerlijk Portret  
Oude herinneringen? Er komt vast wel iets bovendrijven. Iets dierbaars, een kostbaar juweeltje!
En wat zal 2021 je brengen, wat is hierbij je verlangen?
En wat is er nu op dit moment in je leven?
Drie momenten: een uit het verleden, een waar je verlangen naar toe gaat en een uit het nu. Je gaat dit speels vertalen in 3 schilderijtjes.  Alles mag er zijn!!! Er is geen prestatiedruk. Het zijn unieke beelden vanuit jouw innerlijk. Kostbaar en rijk. We beginnen met koffie/ thee/ koek. Met hulp van een lijnoefening keer je naar binnen, maak je je creativiteit vrij en openen zich als het ware zaadjes die je naar buiten brengt in de 3 schilderijtjes. Tot slot kijken we naar elkaars werk zonder te vergelijken, oordelen. Er is geen verplichting om iets te zeggen.

6. Inspiratieworkshop  Voel je het verlangen om jezelf te uiten, te gaan schilderen ook al denk je misschien dit niet te kunnen? Vind je het leuk om iets nieuws uit te proberen zonder prestatiedruk, omdat het gewoon leuk is om te doen. Om hierin heerlijk te ontspannen. Wie weet een keer te fotograferen met je mobiel en te gaan kijken naar details. Kleuren en materialen gebruiken met de steun van een opdracht.

We beginnen met koffie/thee en koek. Daarna starten we met een opwarmertje op papier om de spieren los te maken. Dan komt de opdracht die ik uitleg en waarmee je op je eigen wijze aan de slag kunt gaan. Tot slot bekijken we elkaars werk zonder beter of minder, uniek en eigen, het mag er zijn!

Per keer te volgen dus je zit nergens aan vast. De Inspiratieworkshop is ook te volgen als vriendinnen of familieworkshop.

Alle workshops duren 4 uur en kosten 40  inclusief verf exclusief doek. Alleen de Vedic Art Workshop voor Kinderen duurt 2 en een half uur en kost 30 euro.