Margreet

 

Creativiteit is mijn hele leven al een belangrijk middel geweest om mijn inspiratie naar buiten te brengen. Het zorgde ervoor dat ik de lerarenopleiding volgde en daarna les kon geven in de vakken Tekenen en Textiele Werkvormen.
Al vroeg voelde ik dat het niet mijn weg was om les te geven op scholen en me hierbij te houden aan de richtlijnen op het gebied van deze vakken die voor mij weinig te maken hadden met de essentie van Tekenen en Schilderen.
Daarom koos ik ervoor om in de breedste zin verder te gaan en gaf ik creativiteit vorm in verzorgingshuizen als Activiteitenbegeleidster. Daarnaast begon ik cursussen te geven op het gebied van Tekenen en Schilderen. Toch bleef ik zoeken naar een uitingsvorm en een manier van lesgeven waarin het innerlijke en het gevoel van ieder mens meer op de voorgrond zou treden.

Op een goede dag kreeg ik een briefje van een vriendin waarop het woord Vedic Art stond. Toen ik dit intoetste op de computer en las wat het was raakte ik helemaal opgewonden. Het raakte me diep van binnen en mijn eerste impuls was gelijk een reis te boeken naar Zweden om daar de Vedic Art te leren. Ik popelde van ongeduld. Langs een prachtige weg die bijzonder was en waarvan ik nu denk zo moest het zijn, kwam ik terecht bij Maryse Alen in België en volgde hier na de Basis en Vervolgcursus de Teacher opleiding, zodat ik kon gaan doorgeven wat mijzelf zoveel vreugde bezorgd in het schilderen. Elk schilderij is een nieuwe beleving, een herkenning van mijzelf. Met verbazing sta ik telkens weer te kijken naar wat er kan ontstaan in mijn schilderijen en het werk van cursisten. Het leven weerspiegelt zich en het maakt me heel blij om dit te mogen doorgeven.